Vacature Arbeidsdeskundige Letsel en Verzuim

Wegens verdere uitbreiding van onze (project)activiteiten hebben wij een vacature voor: 

Registerarbeidsdeskundige Letsel en Verzuim

op ZZP-basis, tot ca. 20 uur per week

Wij zoeken een ervaren arbeidsdeskundige met recente en aantoonbare werkervaring op het gebied van letselschade en verzuim (WvP), met een duidelijke visie en sterke persoonlijkheid. Je beschikt uiteraard over een geldige SRA registratie en certificering. Je bent iemand die beschikt over uitstekende gespreksvaardigheden en een zeer goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je bent in staat om problematiek snel te analyseren en deze ter plekke helder te verwoorden. Eigen vervoer en landelijke inzetbaarheid is een vereiste.

Terzet is een landelijk opererend, onafhankelijk bureau voor arbeidsgeschiktheidsvraagstukken, verzuimbeoordeling en –begeleiding, causaliteitsonderzoek en ergonomie.

Wat kan Terzet jou bieden? Wij zijn een informeel bedrijf met een platte structuur en korte lijnen. Je kan rekenen op meer dan 25 jaar ervaring binnen het arbeidsdeskundige veld. Je wordt door ons secretariaat volledig ontzorgd zodat je je kan richten op je werk. We hebben bijzondere opdrachtgevers in verschillende sectoren, waarmee je een kans krijgt om je op deze terreinen verder te ontplooien. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we je hier meer over vertellen. Binnen deze functie heb je veel zelfstandigheid. Je komt te werken in een ervaren team, waarmee je kan sparren en overleggen. Doortastendheid, initiatief en ondernemerschap worden gewaardeerd.

We bieden je een goed marktconform tarief en maken duidelijke werkafspraken. De intentie is om op lange termijn samen te werken. Loondienstverband is bespreekbaar.

Als je je herkent in bovenstaand profiel, stuur dan uiterlijk 31 december 2018 je cv met een duidelijke motivatie naar: Amber Denekamp, a.denekamp@terzet.nl Voor meer informatie kan je ons secretariaat bellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Werving- en selectiebureaus en recruiters worden verzocht niet te reageren.