Amber Denekamp

Mede-eigenaar van Bureau Terzet

Ergonoom en bedrijfsoefentherapeut

Arbeidsdeskundige i.o.

Sinds 2008 ben ik actief in het bedrijfsleven, als adviseur en trainer. Mijn uitdaging is het oplossen van vraagstukken op het gebied van ergonomie en inzetbaarheid. Hoe kan je duurzaam, comfortabel en klachtenvrij werken? En als er belemmeringen zijn, wat kan er dan gedaan worden om het hoogst haalbare te bereiken? Ik kijk hierbij naar het hele systeem van mens en omgeving. Hierbij word ik gedreven door de wijsheid van Heraclitus: Verandering is de enige constante. De mens is altijd aan verandering onderhevig, hetzij door eigen keuzes, hetzij door omstandigheden zoals letsel of klachten. Dit kan soms voelen als een grote tegenslag, maar het is ook een nieuw begin. Onder deze omstandigheden zoek ik met partijen naar de beste en meest duurzame oplossing. 

Vanaf 1 juli 2018 ben ik mede-eigenaar van Terzet. Ik heb ervaring in diverse branches en heb programma’s ontwikkeld en trainingen gegeven voor onder andere NS, ABN Amro, Nike EHQ, in de productie- en kantooromgeving. 

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in dentale ergonomie. Dit is een bijzondere specialisatie, aangezien het kennis vraagt van twee complexe werkvelden. Om een mondzorgverlener comfortabel en klachtenvrij te laten werken komt veel kijken, en dit is dan ook mijn professionele uitdaging. Ook wordt ik vaak ingezet bij verzuim of klachten bij medisch specialisten. U kunt van mij deskundigheid, enthousiasme, maatwerk en reële adviezen verwachten.

Momenteel ben ik de MSc Ergonomie aan de Universiteit van Derby aan het afronden. De afstudeerrichting is ergonomie en design en ik werk momenteel aan mijn thesis. Daarnaast volg ik de Post-HBO opleiding tot Arbeidsdeskundige aan CS-opleidingen. Dit hoop ik eind 2020 af te ronden. 

U kunt bij mij terecht voor preventief advies, advies bij klachten of verzuim, ergonomisch onderzoek, lezingen over pijnvrij werken in de tandheelkunde en workshops voor mondzorgpraktijken. Daarnaast word ik gevraagd door tandheelkundige ketens en grotere bedrijven als sparringpartner op het gebied van ergonomisch ontwerp en implementatie van het nieuwe werken.

Lid en mede-auteur van KEM, Kennisplatform Ergonomie voor de Mondzorg
Auteur van diverse artikelen in VVT magazine, Dentista, Standby Magazine en op dentalinfo.nl 
Docent KNMT Academy 
Gastdocent, trainer, auteur en/of adviseur bij diverse opleiders in de mondzorg (E-Wise, Mark2Academy, Edin Academy)
Lid van Human Factors NL, vereniging voor ergonomie
Lid van CIEHF, Chartered Institute of Human Factors & Ergonomics 

 
Telefoon: 033 - 4320230
Email: a.denekamp@terzet.nl
Amber Denekamp