Jos Reniers

Arbeidsdeskundige

Ik ben werkzaam geweest als boekhouder en als medewerker, stafmedewerker en hoofd P&O. In 1993 werd ik arbeidsdeskundige bij de GMD. Na de opheffing van de GMD heb ik een jaar als arbeidsdeskundige gewerkt bij het GAK en vervolgens een aantal jaren bij de Bedrijfsvereniging Voor de Gezondheidszorg (BVG)/Cadans. Van daaruit ben ik gaan werken bij een kleine speler op de arbodienstverleningsmarkt: WOSM. Daar heb ik acht jaar gewerkt voor diverse opdrachtgevers.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Ook ben ik werkzaam geweest als docent bij de GMD, het GAK en bij Saxion hogeschool voor de opleiding tot arbeidsdeskundige. 

Bij de BVG ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: JR Consult en Mediation. Nadat ik mijn dienstverband bij WOSM heb opgezegd, werd ik gevraagd als arbeidsdeskundige bij de Nierpatiëntenvereniging Nederland. Daar blijkt dat de werkzaamheden voor de NVN en het eigen bedrijf JR Consult en Mediation goed zijn te combineren.

Na ook het beëindigen van het dienstverband met de NVN ben ik met mijn eigen bedrijf doorgegaan. 

Ik heb kennis van sociale wetgeving, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie in zowel de publieke als in de private sfeer. Ik ben ervaren in het begeleiden van vakgenoten op het gebied van verzuim en re-integratie. Ik ben fervent aanhanger van oplossingsgericht werken, deze methodiek hanteer ik met veel succes in alle vakgebieden waarin ik mij beweeg. Ik zie mijzelf als een bevlogen en gepassioneerd man over mijn werk en zet mij vol enthousiasme en plezier in. Een goede omschrijving van mijzelf is klantgericht, analytisch en besluitvaardig.

Als arbeidsdeskundige ben ik geregistreerd en gecertificeerd, als mediator ben ik gespecialiseerd in arbeidsmediation, als coach en als stress- en re-integratiedeskundige. Door zowel het juridisch loket als door de rechtbank word ik ingeschakeld voor mediationzaken. 

Mijn specialisatie en expertise liggen op het gebied van mens, arbeid en andersgeschiktheid.
Telefoon: 033 - 4320230
Email: j.reniers@terzet.nl
Jos Reniers