Wouter van Hekken

Mede-eigenaar van Bureau Terzet

Geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige en ergonomisch adviseur

 

Verleden

Na mijn studie aan de Academie Mens-Arbeid te Tilburg ben ik 2 jaren werkzaam geweest als bijzonder bemiddelaar/arbeidsconsulent bij arbeidsbureau “het Gooi” te Hilversum.  Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het beroep van arbeidsdeskundige. Eerst 7 jaar bij het ABP, waar ik veel ervaring opgedaan heb in onderzoek en advisering met betrekking tot voorzieningen/hulpmiddelen en woonhuisaanpassingen en vervolgens bij een landelijk werkend expertisebureau (vnl. beoordelingen en re-integratie t.b.v. AOV & Letsel) voordat ik de overstap maakte naar een verzekeringsmaatschappij (opzet en aansturing AOV en AD afdeling alsook uitvoerend arbeidsdeskundige). Na 8 jaren c.q. per 1 juni 2010 ben ik het avontuur aangegaan met (een oude bekende) Joseph Wouters en medevennoot/compagnon geworden van Terzet.

Ter ondersteuning van de te verrichten werkzaamheden heb ik in de loop der jaren de nodige opleidingen (waaronder Post-Hbo Arbomanagement bij de HAN, Basisopleiding Ergonomie bij Ergonomie Nederland) en meerdere vakgerelateerde cursussen en trainingen doorlopen.     

Heden

Binnen Terzet ben ik werkzaam als (gecertificeerd register)arbeidsdeskundige en ergonomisch adviseur. Hoewel veel ervaring in onderzoek en advies binnen alle beroepen/sectoren ligt mijn aandachtsgebied voor een groot deel binnen de agrarische- en tuinbouwsector. Daarnaast wordt samen met Joseph Wouters en Amber Denekamp sturing gegeven aan bureau Terzet, waarbij veel aandacht is voor nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsdeskundige en ook ergonomische werkveld.  

Toekomst

Doorgaan in de setting waar ik nu zit. Er is in mijn optie geen mooier vak dan dat van arbeidsdeskundige/ergonomisch adviseur. Het werken met mensen en het beste uit hen naar boven laten komen als zij om welke reden dan ook even niet mee kunnen doen in hun werk, geeft veel voldoening. En als het "fysieke" niet voldoende verbeterd, is het goed om te zien hoe onderzoek en advies naar het gebruik van voorzieningen/hulpmiddelen velen van hen weer verder op weg kunnen helpen. En bij het doen van beoordelingen naar de mate van arbeidsongeschiktheid is het altijd weer een uitdaging om recht te doen aan dat wat verzekerd is en partijen goed en volledig te informeren daarover.
Telefoon: 033 - 4320230
Email: w.vanhekken@terzet.nl
Wouter van Hekken