Jos Reniers

Geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige en mediator

Sinds 1993 ben ik arbeidsdeskundige, in diverse rollen. Ik ben begonnen bij het GMD en daarna heb ik onder andere gewerkt bij een arbodienstverlener. Ook ben ik als docent verbonden geweest aan de GMD, het GAK en bij Saxion Hogeschool voor de opleiding tot arbeidsdeskundige. 

Verder heb ik onder andere gewerkt bij de Nierpatiëntenvereniging Nederland als arbeidsdeskundige en ben ik MfN geregistreerd mediator.

Ik heb kennis van sociale wetgeving, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie in zowel de publieke als in de private sfeer. Ik ben ervaren in het begeleiden van vakgenoten op het gebied van verzuim en re-integratie. Ik ben fervent aanhanger van oplossingsgericht werken, deze methodiek hanteer ik met veel succes in alle vakgebieden waarin ik mij beweeg. Ik zie mijzelf als een bevlogen en gepassioneerd man over mijn werk en zet mij vol enthousiasme en plezier in. Een goede omschrijving van mijzelf is klantgericht, analytisch en besluitvaardig.

Als arbeidsdeskundige ben ik geregistreerd en gecertificeerd, als mediator ben ik gespecialiseerd in arbeidsmediation, als coach en als stress- en re-integratiedeskundige. Door zowel het juridisch loket als door de rechtbank word ik ingeschakeld voor mediationzaken. 

Mijn specialisatie en expertise liggen op het gebied van mens, arbeid en andersgeschiktheid.