Mikel Adriaansen

Expert re-integratie

Mikel is een ervaren expert re-integratie en werkt al jarenlang binnen de letselschade. 

Re-integratie na letsel gaat vaak niet vanzelf. De stijl van Mikel past goed bij de werkwijze van Terzet. Wij geloven in het herstel van autonomie, maar ondersteunen wel waar dat nodig is. Mikel maakt een plan van aanpak en volgt dit actief op. Hij begeleidt betrokkenen bij het zoeken naar nieuwe arbeidsmogelijkheden/ functies. Waar nodig regelt hij werkervaringsplekken of presenteert hij een betrokkene bij potentiële werkgevers. Ook facilitaire randzaken, arbeidsurenopbouw, afstemming met UWV, voortgang in hersteltrajecten enzovoort worden door hem opgepakt.

Door zijn netwerk en grote kennis van de arbeidsmarkt wordt hij ook vaak gevraagd om jongeren met letsel te begeleiden bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Hij zorgt voor een goede arbeidsmarktoriëntatie en helpt jongeren bij solliciteren, zoekt actief naar passend werk en helpt waar nodig ook bij de eerste gesprekken. Als er extra aandacht nodig is in verband met neurodiversiteit en letsel, kan hij voor een gedegen begeleiding en coaching zorgen. 

Mikel wordt ook regelmatig gevraagd om arbeidsmigranten met letsel te begeleiden naar ander passend werk. Dit vergt vaak bijzondere aandacht en ervaring. Vaak zijn er meerdere uitdagingen op het gebied van woning en taal en is begeleiding gewenst bij solliciteren. Mikel heeft inmiddels een netwerk van werkgevers verzameld waarbij hij terecht kan voor actieve bemiddeling en zoekt individueel altijd naar passend werk. 

Mikel staat erom bekend dat hij met zijn flinke dosis enthousiasme en vastberadenheid de gang in zaken houdt met oog voor alle belangen en dilemma’s. Door creatief te denken komt hij tot efficiënte oplossingen. Dit is voor alle betrokkenen erg prettig.

Afhankelijk van de opdracht werkt Mikel samen met onze arbeidsdeskundige of neemt hij zelf direct re-integratieopdrachten aan. Zijn werkgebied is zuid en midden Nederland. Voor opdrachten op naam kan hij verder rijden.